Beste diamantvormige padel rackets

Waarom kiezen voor een diamantvormig padel racket?

Diamantvormige padel rackets worden over het algemeen gekozen door gevorderde padel spelers omdat deze vaker spelen en intensiever met het padel racket omgaan. Daarnaast speel je al een langere tijd en hoef je niet meer per sé een padel racket waarbij de sweet spot hoger ligt en het bladvorm groter is, zoals bij een rond padel racket. Padel rackets met een diamantvorm zijn geschikt voor ervaren spelers die op zoek zijn naar meer kracht tijdens het spel. Ben je een al een tijdje bezig maar ben je eerder op zoek naar een padel racket met een mix tussen controle en power?  Je kunt dan beter een kijkje nemen bij de padel rackets voor gemiddelde spelers. Hieronder vind je in ieder geval een aantal padel rackets waarmee je de bal 100% uit de baan kunt slaan!

Overzicht van diamantvormige padel rackets

Adidas Essnova Carbon 3.0

NOX Nerbo WPT Official

NOX ML10 Luxury Titanium

Bullpadel Vertex O3

Bullpadel Vertex Avant

Dunlop Aero-Star Team

Advies voor ervaren padel spelers

Een diamantvormig padel racket wordt vaak geadviseerd voor gevorderde padel spelers. Qua techniek zijn deze spelers een stuk verder dan beginnende padel spelers en hebben hierdoor ook niet per sé een rond padel racket nodig waarmee je meer controle hebt. De hoge balans bij een diamantvormig padel racket zorgt voor meer kracht en voor minder controle doordat de sweet spot kleiner is. Dit zijn dus de beste padel rackets voor gevorderden en adviseren wij niet aan beginners. Begin je net met padel? Dat moet je echt eens een kijken naar padel rackets voor beginners.

Kiezen alle gevorderde spelers voor een diamantvormig padel racket?

Het antwoord op deze vraag is: NEE! Er zijn genoeg gevorderde padel spelers die niet kiezen voor een diamantvormig padel racket, maar juist voor een druppelvormig of traanvormig padel racket, omdat zij zoeken naar een combinatie van power en controle. Daarnaast zijn er zelfs WPT spelers die spelen met ronde padel rackets en dus kiezen voor controle en niet voor kracht. Het hangt geheel af van jouw speelstijl!