Beste druppelvormige padel rackets

Waarom kiezen een druppelvormig of traanvormig padel racket?

Je zou kunnen kiezen tussen een druppelvormig of traanvormig padel rackets als je opzoek bent naar een mix van controle en power. Een druppelvormig padel rackets is eigenlijk de ideale combinatie tussen de eigenschappen van een rond padel racket (controle) en een diamantvormig padel racket (kracht). Het wordt daarom ook vaak gekozen als beste padel racket bladvorm. Deze rackets worden ook wel gezien als het ideale padel racket voor gemiddelde spelers. Ben je op zoek naar een traanvormig padel racket? Bekijk hieronder een aantal rackets waarmee je kunt uiblinken op de padelbaan.

Overzicht van druppelvormige padel rackets

Babolat Technical Veron Padel

HEAD Graphene360+ Alpha Pro

StarVie Galaxy Dronos 2021

StarVie Triton Pro

StarVie Basalt Osiris

Matchu Sports Gorilla

De voordelen van een traanvormig of druppelvormig padel racket

Een druppelvormig padel racket bestaat uit 50% controle en 50% kracht. Het is daarom een ideaal padel racket voor gemiddelde spelers en gevorderden spelers. Het gewicht is uitgebalanceerd in het midden van het racket en zal daarom niet zwaarder aanvoelen. De sweet spot ligt relatief hoog in het racket en heeft ook een hogere wendbaarheid dan een rond padel racket door de aerodynamica. Het traanvormig padel racket is momenteel het meest populaire bladvorm die je ziet op de padelbaan in Nederland.

Zijn traanvormige- en druppelvormige padel rackets hetzelfde?

Dit klopt! Je zult vaak lezen over traanvormige- of druppelvormige padel rackets op het internet. Zoals je kunt zien aan het bladvorm lijkt deze op een traan of een druppel. Het gaat hier dus om hetzelfde bladvorm. Als je net begint met padel raden we je eerst aan om te kijken naar de collectie padel rackets voor beginners. Als je al een aantal jaar padel speelt en je op zoek bent naar een padel racket waarmee je harder kunt slaan, dan kan je een kijkje nemen bij de padel rackets voor ervaren spelers.