Padel merken: De 15 beste padel racket merken [2022]

Padel rackets zijn er in alle soorten en maten. In dit artikel bekijken we de 15 beste padel racket merken en vergelijken we onder andere de verschillende prijscategorieën. Een duurder padel racket hoeft namelijk niet per sé beter te zijn dan een goedkoop padel racket.

Naast prijs zijn ook factoren als gewicht, materiaal en de bladvorm erg belangrijk. Probeer altijd een padel racket te kiezen waarbij je een goed gevoel hebt. Hierdoor kun je het maximale uit het spel halen en onder andere blessures voorkomen. Laten we snel doorgaan met de beste padel merken van dit jaar!

Welke padel racket merken zijn er?

Misschien heb je al eens gekeken naar verschillende padel racket merken of heb je zelfs al een voorkeur voor een bepaald padel merk. Hieronder hebben we een lijst met de 15 beste merken voor padel rackets voor je samengesteld.


Adidas padel rackets

Adidas padel rackets

Bij alle sporten denkt men vrijwel direct aan het merk Adidas. Dit merk is betrokken bij zoveel sporten dat ook padel niet op de lijst kan ontbreken. Het goede nieuws is dat Adidas een brede padel racket collectie heeft en ieder jaar weer vernieuwde collecties uitbrengt. Hierdoor zit er voor iedere speler wel een geschikt Adidas padel racket tussen.

Hieronder de padel racket collecties van Adidas:

 • Adidas Metalbone
 • Adidas Match
 • Adidas RX
 • Adidas Essnova
 • Adidas Adipower
 • Adidas Supernova

Adidas Metalbone

Er zijn drie verschillende Adidas Metalbone padel rackets waarbij de focus ligt op power en controle. Deze padel rackets zijn het meest geschikt voor spelers van gemiddeld en gevorderd niveau. Ze zijn gemaakt van carbon, zorgen voor maximaal vermogen en zijn dus geschikt voor aanvallende spelers.

Wij zijn in ieder geval fan van de Adidas Metalbone CTRL.

Adidas Match

De Adidas Match collectie is ideaal voor beginnende padelspelers. Deze ronde padel rackets hebben een grotere sweet spot, zodat de bal gemakkelijker kan worden teruggeslagen. Daarnaast zijn deze rackets wendbaarder, waardoor je minder energie nodig hebt om de bal te slaan. De meeste Adidas Match padel rackets zijn gemaakt van glasvezel en wegen daardoor ook een stuk minder dan padel rackets voor gevorderden.

Bekijk hier de stijlvolle Adidas Match LTD Green.

Adidas RX

Een geweldige keuze voor alle speelniveaus zijn de padel rackets uit de Adidas RX collectie. De RX10, RX20 en RX30 padel rackets zijn geschikt voor spelers die de bal met power willen slaan zonder controle te verliezen. Ze zijn allemaal gemaakt van glasvezel waardoor je net iets meer kracht kunt meegeven aan de bal. Daarnaast is de RX30 heel licht, waardoor de kans op padel blessures aan de pols minimaal is.

Ben je blessure gevoelig? Bekijk dan de Adidas RX30.

Adidas Adipower

De naam van deze collectie zegt het al. Adidas Adipower rackets zijn gemaakt op de bal met enorm veel kracht te slaan. Deze padel rackets zijn geschikt voor gemiddelde tot gevorderde  spelers die van aanvallen houden. Ons advies is om als beginner juist niet naar deze collectie te kijken, maar naar één van de eerder genoemde collecties, omdat deze gemakkelijker te hanteren zijn.

Bekijk hier de Adidas Adipower Woman Lite.

Adidas Essnova

De Adidas Essnova collectie is enorm geschikt voor spelers die op zoek zijn naar een mix tussen kracht en comfort. Het blad en frame zijn gemaakt van carbon waardoor je de bal harder kunt slaan. Daarnaast is het blad ruw afgewerkt waardoor je met meer spin kunt spelen. Ook deze rackets zijn geschikt voor spelers van gemiddeld en gevorderderd niveau.

Bekijk hier de Adidas Essnova Carbon 3.0 en Adidas Essnova Carbon 3.0 Control.

Adidas wordt door veel padelspelers als het beste padel racket merk op de markt gezien. En dat kan wel eens kloppen. Adidas heeft namelijk verschillende collecties en verbeterd ieder jaar haar rackets met nieuwe innovaties. De prijzen liggen 60 en 400 euro.

Wil je alle beschikbare padel rackets Adidas zien? Klik dan op de link hieronder.


Asics padel rackets

Asics padel rackets

Ook het padel merk Asics heeft een collectie met rackets uitgebracht, maar focust zich over het algemeen minder op padel en juist meer op sportkleding. Asics is een bekend merk in de sportwereld, maar heeft dus slechts enkele padel rackets uitgebracht. De meest verkochte Asics padel rackets van dit merk vind je hieronder:

 • Asics Hybrid Soft
 • Asics Control Soft
 • Asics Control Balance

De Asics padel rackets zijn voornamelijk geschikt voor heren en zijn gemaakt van zowel carbon en EVA Foam. We zien vooral dat Asics zich focust op het maken van de beste padelschoenen. Het assortiment is erg breed en daardoor is de kans groot dat jouw toekomstige padelschoenen er tussen staan!


Babolat padel rackets

Babolat padel rackets

Babolat staat bekend als topmerk in verschillende racketsporten. Enkele grote namen spelen met rackets van Babolat, zoals bijvoorbeeld Rafael Nadal. De padel rackets van Babolat rackets zijn ook erg populair en komen in allerlei kleuren en maten. De Babolat padel rackets kosten over het algemeen tussen de 60 en 280 euro. 

De meest populaire Babolat padel rackets zijn momenteel:

Deze rackets zijn gemaakt van carbon en EVA Foam en hebben een ronde vorm, druppelvorm en diamantvorm. Ook Babolat is de afgelopen jaren bezig geweest om zichzelf groot te maken in de padelwereld en behoort momenteel tot één van de beste padel racket merken.


Black Crown padel rackets

Black Crown padel rackets

Dit padel merk komt oorspronkelijk uit Spanje, maar zie je tegenwoordig ook steeds vaker terug op de Nederlandse padelbanen. Enkele grote namen in de World Padel Tour spelen met deze padel rackets. 

Bekijk bijvoorbeeld de Black Crown Piton 7.0 soft of de Black Crown Spider eens.

Black Crown heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van padel rackets en zijn groot en populair geworden binnen padel wereld dankzij deze focus. Daarnaast vallen de Black Crown padel rackets in een prijscategorie die voor iedereen interessant is, namelijk tussen de 150 en 260 euro. Black Crown focust zich voornamelijk op de fanatieke en competitieve spelers. Daarom raden we je aan om pas naar deze rackets te kijken als je meer ervaring hebt opgedaan. 

 • Black Crown Piton
 • Black Crown Grizzly
 • Black Crown Masai
 • Black Crown Spider
 • Black Crown Genius

De rackets van Black Crown bestaan grotendeels uit carbon en zijn te verkrijgen in ronde vorm, druppelvorm en diamantvorm. Black Crown wordt steeds populairder en wordt gezien als het beste merk voor padel rackets.


Bullpadel padel rackets

Bullpadel padel rackets

Bullpadel is één van de bekendste en beste padel racket merken uit Spanje en is tevens ook de eerste fabrikant die begon met het maken van padel rackets in Spanje. Wederom speelt een groot aantal bekende spelers met Bullpadel padel rackets. Dit merk richt zich vooral op de Spaanse markt, waardoor deze nog maar weinig in de rest van Europa wordt gezien.

Populaire padel rackets zijn de Bullpadel Hack 02 en de Bullpadel Vertex Comfort.

Toch zijn deze Bullpadel rackets via verschillende (online) winkels te verkrijgen. De prijs van een padel racket zit tussen de 130 en 280 euro en zijn vooral geschikt voor professionele padelspelers.

 • Bullpadel Flow
 • Bullpadel Hack
 • Bullpadel Vortex
 • Bullpadel Wing

De rackets zijn te verkrijgen in ronde vorm, druppelvorm en diamantvorm.


Dunlop padel rackets

Dunlop padel rackets

Dunlop is voornamelijk groot en bekend geworden door haar tennis assortiment, maar heeft ook aardig wat geïnvesteerd in padel. Een aantal bekende padel spelers gebruiken Dunlop padel rackets, zoals voormalig nummer één van de wereld Juan Mieres. Hieronder een aantal bekende padel rackets van Dunlop.

 • Dunlop Rapid
 • Dunlop Omega Tour
 • Dunlop Boost
 • Dunlop Speed
 • Dunlop Blitz
 • Dunlop Inferno
 • Dunlop Galactica
 • Dunlop Nemesis

Wij adviseren de Dunlop Galactica Light en de Dunlop Blitz Elite.

Dunlop innoveert en maakt ieder jaar een nieuwe variant van haar padel rackets en zoekt steeds weer naar de ideale verhouding tussen stijfheid, stabiliteit en kracht. Ook wordt er jaarlijks veel aandacht besteed aan het materiaal en de gaten van een racket. De rackets worden gemaakt van een licht materiaal, genaamd Aerographene. De prijzen van Dunlop rackets zitten tussen de 60 en 215 euro.


Drop Shot padel rackets

Drop Shot padel rackets

Drop Shot is één van de beste padel racket merken en gaat al tijden mee in de padelcircuit. Voormalig nummer 1 Juan Martin Diaz speelt ook vandaag de dag nog steeds met een Drop Shot padel racket. Dit padel merk is opgericht in Californië, Verenigde Staten. Drop Shot heeft een breed assortiment met padel rackets, schoenen en tassen die geschikt zijn voor jong en oud, beginners of ervaren spelers. 

 • Drop Shot Ambition
 • Drop Shot Essential
 • Drop Shot Pro Competition
 • Drop Shot LCP
 • Drop Shot Pro Power
 • Drop Shot Be One

De prijzen van deze rackets liggen tussen de 120 en 280 euro en komen in ronde vorm, druppelvorm en diamantvorm.


HEAD padel rackets

HEAD padel rackets

HEAD is ook één van de bekendste en grootste namen in de tennis- en padelwereld. Ook dit padel merk wordt vaak gebruikt door padelspelers uit de World Padel Tour. Hierdoor heeft HEAD heeft hierdoor een enorme boost gekregen qua bekendheid. Steeds meer spelers in Nederland maken gebruik van HEAD padel rackets. Ze hebben padel rackets voor zowel beginnende als ervaren spelers. 

Kijk bijvoorbeeld eens naar de HEAD Graphene 360+ Alpha Pro of de HEAD Graphene 360 Zephyr.

 • Head Team
 • Head Performance
 • Head Pro Excellence

De kosten van deze rackets liggen tussen de 77 en 250 euro en komen opnieuw in ronde vorm, druppelvorm en diamantvorm.


Decathlon Kuikma padel rackets

Kuikma padel rackets

Kuikma padel rackets zijn gemaakt door Decathlon. Decathlon heeft gezien dat padel steeds populairder wordt en heeft hierdoor ingespeeld door een collectie met padel rackets met verschillende padel bladvormen te ontwikkelen. Alle padels rackets van Kuikma zijn te verkrijgen bij Decathlon en kosten ongeveer 90 euro. 

Omdat Decathlon van oorsprong geen padel rackets maakt wil niet zeggen dat ze kwalitatief minder zijn. Integendeel, de rackets zijn gemaakt van een veelgebruikt materiaal, namelijk carbon. Wil je dus een kwalitatief goed beginners padel racket voor een lagere prijs, dan moet je bij Decathlon zijn!


NOX padel rackets

NOX padel rackets

NOX is een Spaans padel merk en officieel partner van de World Padel Tour. Daarnaast heeft NOX een collectie padel rackets op de markt gebracht van hoge kwaliteit. De padel rackets zijn licht van gewicht en zijn uitermate geschikt voor mensen die vaak padel  blessures aan de pols, schouder, elleboog of hand hebben. NOX heeft een breed assortiment rackets die uitstekend passen bij zowel beginnende als ervaren padel spelers.

 • Nox AT10 Genius
 • Nox ML10 Pro Cup
 • Nox ML10 Luxury
 • Nox Magma
 • Nox Tempo
 • Nox Nerbo
 • Nox Attraction

Hier vind je meer informatie over de NOX Nerbo WPT en de NOX Nexo WPT.

De meeste NOX padel rackets van deze collectie zijn rond of diamantvormig. Een enkel racket heeft een druppelvorm. Daarnaast kosten de rackets tussen de 140 en 290 euro. De ambassadeur van NOX is professioneel padel speler Miguel Lamperti.


Pure32 padel rackets

Pure32 padel rackets

Pure32 is het eerste padel racket merk van Nederlandse makelaardij. De Pure32 padel rackets hebben een uniek gatenpatroon en zijn dunner dan de standaard rackets van andere padel merken (32 mm tegenover 38 mm). Het gevolg hiervan is dat je sneller kunt handelen met het padel racket en daarmee ook gemakkelijker de bal kunt slaan.

Pure32 heeft een breed assortiment met padel rackets voor beginners, gemiddelde spelers en gevorderden. Bekijk hieronder de verkrijgbare modellen van het merk:

De prijzen van deze rackets liggen tussen de 120 en 160 euro en dat is het zeker waard.


StarVie padel rackets

StarVie padel rackets

StarVie is één van de beste padel merken die en stijgt snel op de ladder van bekendheid in de padel wereld. Talloze grote namen zijn ambassadeurs, zoals Carolina Navarro die voor negen jaar de nummer 1 positie behield. StarVie stop veel tijd in het verbeteren van haar  padel rackets en komt ieder jaar met een nieuw collectie. 

Een aantal mooie padel rackets zijn de StarVie Metheora Warrior, StarVie Triton Pro en de StarVie Osiris Basalt. Hieronder nog een aantal bekende collecties van het merk:

 • StarVie Discover Line
 • StarVie Star Line
 • StarVie Universe Line
 • StarVie Premium Line

De prijzen van de StarVie padel rackets liggen tussen de 150 en 250 euro en zijn verkrijgbaar in ronde vorm, diamantvorm en druppelvorm.


TecniFibre padel rackets

TecniFibre padel rackets

TecniFibre, groot geworden door haar bekendheid in de tenniswereld, heeft nu ook haar assortiment uitgebreid met padel rackets. Omdat TecniFibre pas later is ingestapt heeft het merk nog niet dezelfde naamsbekendheid als andere grote padel racket merken in deze lijst. Ook is het aanbod van TecniFibre padel rackets nog niet erg groot. In totaal heeft TecniFibre vijf rackets op de markt gezet. 

 • TecniFibre Wall Breaker
 • TecniFibre Wall Master

Deze rackets liggen tussen de 150 en 200 euro en zijn online te verkrijgen via Bol.com.


Volt padel rackets

Volt padel rackets

Het padel merk Volt is nog niet heel bekend ondanks dat deze in meer dan 10 landen wordt verkocht. De Volt padel rackets zijn uniek van design en zijn ontstaan in Portugal. Volt heeft vier padel rackets gemaakt die variëren tussen de 200 en 260 euro.

 • Volt 500 Grey
 • Volt 500
 • Volt 700
 • Volt 800

Deze rackets zijn het zeker waard om eens te bekijken. 


Wilson padel rackets

Wilson padel rackets

Wilson is één van de grootste padel racket merken op het gebied van tennis en heeft daar haar hoge naamsbekendheid mee opgebouwd. Sinds de groei van padel staat Wilson echter ook hoog aangeschreven bij deze sport. Je weet dat de kwaliteit hoog is als je een Wilson padel racket koopt. De prijzen vallen tussen de 70 en 315 euro, dus het aanbod is erg breed. Wilson is momenteel ook bezig om samenwerkingen te sluiten met spelers in het profcircuit. 

 • Wilson Bela
 • Wilson Blade
 • Wilson Pro Staff
 • Wilson Carbon Force
 • Wilson Ultra

Op de website van Wilson kun je zelf zien hoe serieus ze momenteel met padel bezig zijn. Ze ontwikkelen nieuwe rackets samen met topspelers en brengen daarnaast ook goede padelballen en de beste padel tassen uit.


Conclusie

Padel wordt alsmaar groter en populairder in Nederland en België en dat zien de (nieuwe) padel merken ook. Elk jaar worden er weer nieuwe collecties uitgebracht en nieuwe padel racket merken opgezet. Deze rackets hebben vaak unieke designs en zijn gemaakt voor verschillende speltypen.

Het is moeilijk om te zeggen welk merk de beste padel rackets maakt. Iedere speler heeft namelijk andere wensen en behoeften als het gaat om een padel racket. Er zijn spelers die houden van aanvallend spel, maar ook spelers die liever vanuit de achterlijn verdedigen. Daarnaast zijn er spelers die liever een lichter padel racket hebben in plaats van een zwaarder padel racket. Het is dus belangrijk om niet alleen te kijken naar de prijs of het merk, maar ook naar factoren als gewicht, bladvorm en materiaal.

Bekijk in dit artikel waar je op moet letten als je een nieuw padel racket koopt.
Ben je een beginner? Bekijk dan onze padel beginners tips om sneller beter te worden.

Veelgestelde vragen over de beste padel racket merken


Wat is het beste merk padel racket?

Er zijn veel verschillende padel racket merken op de markt te vinden. Het is lastig om te zeggen wel padel racket merk de beste is, omdat iedere speler een andere speelstijl heeft en dus andere wensen en behoeften. In deze lijst vind je in ieder geval de 15 beste padel racket merken van 2022!

Wat kost een padel racket?

De prijs van een padel racket verschilt heel erg per merk. Er zijn goedkope padel rackets rond de 50 tot 100 euro te verkrijgen, maar ook gevorderde padel rackets van boven de 300 euro. Als beginner kun je kiezen voor een goedkoop padel racket om te kijken of je de sport leuk vindt of niet. Dit raden we dan ook aan in plaats van een duur padel racket.

Wat is het verschil tussen padel rackets?

Er zijn verschillende bladvormen voor padel rackets bijvoorbeeld, rond, druppelvormig en diamantvormig. Iedere bladvorm heeft haar voor- en nadelen en zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Daarnaast kan een padel racket uit verschillende materialen bestaan zoals, carbon, glasvezel of aluminium. Ook dit kan impact hebben op het spel.