Beste padel rackets voor gemiddelde spelers

Wanneer kiezen voor een padel racket voor gemiddelde spelers?

Je kunt kiezen voor een padel racket voor gemiddelde spelers als je wat meer ervaring hebt opgedaan en je de juiste padel technieken beheerst. Ben je op zoek naar een mix van kracht en controle dan kies je voor een druppelvormig padel racket. Wil je de tegenstander echt van de baan slaan dan kies je voor een diamantvormig padel racket. Overigens is het niet zo dat padel rackets voor gemiddelde spelers geen rond bladvorm kunnen hebben. Ieder blad heeft haar eigen eigenschappen met bijbehorende voor- en nadelen. Ben jij op zoek naar het beste padel racket voor gemiddelde spelers? Bekijk dan onze selectie hieronder en denk goed na welke racket hoort bij jouw speelstijl.

Bekijk deze padel rackets voor gemiddelde spelers

Black Crown Piton 8.0

Bullpadel Vertex Avant

EME Aluminium Wow

EME Extreme Control

StarVie Triton Soft

NOX ML10 LT 18K

Wat zijn de kenmerken van een padel racket voor gemiddelde spelers?

Als je padel al een tijdje speelt met een rond padel racket dan zul je merken dat je misschien wat minder hard slaat dan je tegenstander die met een druppel- of traanvormig padel racket speelt. Deze padel rackets zijn een uitstekende keuze voor gemiddelde spelers, omdat ze neutraal zijn uitgebalanceerd en de sweet spot aan de bovenkant van de kop ligt. Ideaal voor spelers die op zoek zijn naar een mix van power en controle. Daarnaast ligt de wendbaarheid van een traanvormig padel racket een stuk hoger dan bij een rond padel racket. Dit komt vanwege de grotere bladvorm. Ronde padel rackets zijn uitstekende padel rackets voor beginners.

Ten tweede is het belangrijk om aandacht te besteden aan de dikte van een padel racket voor gemiddelde spelers. Daarvoor adviseren wij om voor een dikte van 38 milimeter te kiezen. Gelukkig hebben de meeste padel rackets voor volwassenen een dikte van 38 milimeter op enkele uitzonderingen na. 

Ten slotte is het gewicht een belangrijke factor voor een padel racket voor gemiddelde spelers. Wij adviseren je te kiezen voor een gewicht tussen de 365 en 375 gram. Met een zwaarder racket kun je weliswaar harder slaan, maar verlies je terrein op het gebied van wendbaarheid en controle. Kies daarom voor een goede balans tussen wendbaarheid, controle, kracht en balans. 

Vaak wordt er gezegd dat gemiddelde- en gevorderde padelspelers alleen spelen met traanvormige- of diamantvormige padel rackets. Dit is niet helemaal waar. Een aantal WPT spelers spelen met ronde padel rackets, zoals Toni Bueno Gómez en Alejandra Salazar Bengoecha. Toch hebben padel rackets voor gevorderden spelers vaak een diamantvormig blad.