Beste padel rackets voor gevorderden

De zoektocht naar een padel racket voor gevorderden

Een diamantvormig padel racket wordt door professionals gezien als het beste padel racket voor gevorderden. Ze zijn wat moeilijker om te gebruiken dus enige ervaring is wel vereist. We zullen je als beginner daarom nooit adviseren om een diamantvormig padel racket aan te schaffen. De reden hiervoor is dat je met dit racket met meer kracht kunt slaan, maar je als snel de controle verliest als je de juist techniek niet beheerst. Het is daarom erg belangrijk om van tevoren goed na te denken of je klaar bent voor een padel racket voor gevorderden. Hieronder vind je een aantal padel rackets waarmee je de tegenstanders zeker alle hoeken van de padelbaan kunt laten zien.

Bekijk deze padel rackets voor gevorderden

Bullpadel Vertex O3

Bullpadel Hack O2

Bullpadel Vertex Avant

Drop Shot Explorer

NOX ML10 LT 18K

Bullpadel Hack Control

Waar moet een padel racket voor ervaren spelers aan voldoen?

Wanneer je vaak en intensief speelt dan is een diamantvormig padel rackets de juiste keuze voor jou. Deze padel rackets voor gevorderden wegen namelijk iets meer en is de sweet spot een stuk kleiner dan bij een rond padel racket. Het gevolg is dat je de bal met een stuk meer power kunt slaan. Je levert daarentegen wel wat in op het gebied van controle. Wanneer je de techniek beheerst maakt een diamantvormig padel racket het een stuk uitdagender om de bal goed en krachtig te raken. We adviseren je deze bladvorm alleen als je al langere tijd padel speelt. Beginners kunnen beter kiezen voor een rond padel racket. Daarnaast kun je altijd voor een druppelvormig padel racket kiezen als je van gemiddeld niveau bent.

Het grootste voordeel van een diamantvormig padel racket is de power die je aan een bal kunt meegeven. De juiste techniek en kracht zorgen ervoor dat je tegenstanders geen schijn van kans hebben. Daarnaast kan het gewicht ook nog eens een positief effect hebben. Kies voor een zwaarder padel racket kern om trillingen bij het slaan te verminderen.

Is kracht de oplossing om wedstrijden te winnen?

Over deze vraag zijn de meningen verdeeld. Kracht kan zeker bijdragen aan het winnen van padel wedstrijden. Met een padel racket voor gevorderden is het bijvoorbeeld gemakkelijker om een bal uit de baan te slaan. Echter hangt het volledig af aan jouw speelstijl. Je kunt namelijk ook wedstrijden winnen met controle en balans, bijvoorbeeld als je de ballen plaatst op het veld waar de tegenstander zich niet bevindt. Hier zijn ronde- en traanvormige padel rackets geschikter voor. Als je net begint met padel dan raden we je ook te allen tijde een padel racket voor beginners aan. Deze hebben een ronde vorm waarmee je de bal eenvoudig kunt terugslaan. 

Als je al een tijdje padel speelt en meer op zoek bent naar een mix tussen controle en kracht dan raden we je een padel racket voor gemiddelde spelers aan. Deze zijn momenteel ook het populairst onder de spelers.