Beste Padel Rackets in de Middenprijsklasse

In dit artikel bekijken we vier padel rackets in de middenprijsklasse. Deze rackets zijn van hogere kwaliteit en gaan over het algemeen langer mee dan budget rackets.  

Deze gids is bedoeld voor wie op zoek is naar een kwaliteits racket in de middenprijsklasse. In dit artikel bespreken we vier modellen die jij misschien wel wilt aanschaffen om je spel verder te verbeteren. Het is ook handig om eerst te achterhalen waar je op moet letten tijdens de zoektocht van een nieuw padel racket. Hierover hebben we reeds een artikel geschreven die ook interessant is voor jou.

Staat de prijs van een padel racket gelijk aan kwaliteit?

De prijs van een padel racket wil niet altijd alles zeggen. Padel rackets van mindere kwaliteit worden door sommige fabrikanten tegen zeer hoge prijzen verkocht. Toch is het mogelijk om goede kwaliteitsmodellen te vinden voor een betaalbare prijs. Tegelijkertijd zijn er ook goedkope padel rackets van degelijke kwaliteit verkrijgbaar voor als je net begint en nog niet zoveel wilt besteden.

StarVie Titan Kepler Pro

De StarVie Titan Kepler Pro is een eenvoudig padel racket om mee te spelen. Dit racket is geschikt voor een breed scala aan spelers en niveaus.

In 2022 heeft het design van dit racket een echte boost gekregen. Het balanspunt ligt namelijk vlakbij de grip en de vorm maakt het een gemakkelijk racket om te hanteren. Het frame geeft stabiliteit en is gemaakt van 100% koolstofvezel. De kern is gemaakt van EVA-rubber met een gemiddelde dichtheid. De Titania Kepler Pro heeft een zachtere kern voor spelers die opzoek zijn naar meer comfort en speelbaarheid.

Dit racket is enorm populair, zelfs voor veel professionals in het WPT circuit. Een echt premium padel racket voor een gemiddelde prijs.

Babolat Counter Veron

De Babolat Veron Counter is een lichtere versie van de Viper Counter. Het oppervlak is gemaakt van een mengsel van glasvezel- en koolstofvezel composieten, genaamd Carbon Flex. Glasvezel verhoogt de speelbaarheid en het comfort, terwijl de koolstofvezel bijdraagt aan de power en explosiviteit.

Voor een betere grip en spin wordt 3D-spin gebruikt in het impact oppervlak. De Vibrasorb technologie zorgt voor de vermindering van trillingen en verhoogt daarnaast het comfort. Hierdoor wordt de kans op een padel blessure aan de elleboog verminderd.

Dit model is een goede keuze voor spelers die het spel langzaam willen opbouwen en op het juiste moment de aanval wil inzetten met krachtige slagen.

Adidas AdiPower CTRL Lite 3.1

De Adidas AdiPower CTRL Lite 3.1 heeft een nieuw jasje gekregen in 2022. Dit model is een verbeterde versie van de AdiPower 3.0, speciaal ontwikkeld voor spelers die opzoek zijn naar een padel racket voor power.

Het padel racket heeft een diamantvormig blad met een hoge balans. De EVA Soft Performance zorgt voor een zachtere kern die helpt bij het genereren van snelheid bij het slaan. Het frame is gemaakt van Dual eXoSkeleton voor maximale stabilisatie. In tegenstelling tot de AdiPower 3.0 is de oppervlaktelaag van dit racket gemaakt van glasvezel, waardoor je minder fouten maakt.

Voor wie opzoek is naar een racket in de middenprijsklasse met goede aanvallende eigenschappen en comfort is dit de juiste keuze.

Bullpadel Hack Comfort

De Bullpadel Hack Comfort is ongekend populair bij spelers die met power willen slaan. Het materiaal en de nieuwe technologieën zorgen voor betere prestaties en maximaliseren de kracht bij elke slag. Dit racket heeft een diamantvorm en een hoge balans, maar tegelijkertijd licht van gewicht en makkelijk te hanteren. We raden dit racket aan als je een gevorderde of professionele padel speler bent.

Samengesteld met een 100% Carbon Tube frame en een buitenste kern van Fibrix Hybride vezels, terwijl de zwarte EVA binnenkern verantwoordelijk is voor het genereren van kracht.

Tips voor het kopen

Doe onderzoek en test

De verschillen in deze categorie zijn erg groot. Je kunt zeker een padel racket van topkwaliteit vinden voor een gemiddelde prijs. Doe wel eerst goed onderzoek en vraag desnoods je padel trainer om extra tips. Meestal kun je tijdens padel training een aantal rackets testen. Onderzoek daarnaast waar het racket van is gemaakt, welke materialen zijn gebruikt, etc. Vraag anderen die het model hebben getest wat zij ervan vinden.

Vergelijk de eigenschappen

In dit segment variëren de kenmerken en eigenschappen evenzeer als de prijs en kwaliteit. Koop daarom een padel racket die bij je speelstijl past en die je spel helpt te verbeteren.

Bekijk aanbiedingen

Er zijn veel verschillende padel rackets verkrijgbaar in deze categorie. Daarnaast zijn er ook vaak aanbiedingen. Profiteer van kortingen op verschillende websites en kies uw racket voor een lagere prijs.

Samenvatting van de beste gemiddelde prijs padel rackets

Goedkope padel rackets worden vaak gemaakt van lage kwaliteitsmaterialen, terwijl rackets in de middenprijsklasse doorgaans van duurzame hoge kwaliteitsmaterialen worden gemaakt.

Zolang de keuze bij de speelstijl en niveau ligt, is een racket in de middenprijsklasse geschikt voor zowel beginners als gevorderde spelers. Je betaalt voor een racket in deze categorie tussen de 150 en 250 euro. Sommige modellen zijn voordeliger dan andere in zowel qua prijs als kwaliteit.
Doe je huiswerk en kies voor een padel racket waarmee je beter gaat presteren op de padelbaan.

Veelgestelde vragen

Wat kost een padel racket in de middenprijsklasse?

Padel rackets in deze prijsklasse kosten doorgaans tussen de 150 en 250 euro. Bekijk goed welke modellen een toevoeging zijn van jouw spel. De prijs in deze categorie ligt hoger, omdat er gebruik wordt gemaakt van materialen die van hogere kwaliteit zijn en langer meegaan dan die van goedkopere modellen.

Is een padel racket uit deze categorie geschikt voor beginners?

Padel rackets uit de middelste prijsklasse zijn geschikt voor spelers van alle niveaus. Deze rackets hebben een ronde-, druppel of diamantvorm en zijn daarom geschikt voor beginners en gevorderden.