Beste padel rackets voor beginners

Het juiste padel racket voor beginners kiezen!

Ben je net begonnen met padel en op zoek naar het beste padel racket voor beginners? Dan leggen wij je graag uit waar je op moet letten voordat je er eentje aanschaft. Het is namelijk erg belangrijk dat een padel racket is afgestemd op de beginnende spelers. Er zijn padel rackets in alle soorten en maten. Bij beginners zien we vaak dat de techniek nog niet helemaal juist is en de kracht in de armen ontbreekt. Maak het je daarom gemakkelijk en kies uit ronde padel rackets. Hieronder hebben we een selectie van padel rackets voor je neergezet. Onder het padel racket zie je de eigenschappen zoals bladvorm, gewicht, materiaal van het blad, frame en de kern. 

Bekijk deze padel rackets voor beginners

Adidas Essnova Carbon CTRL 3.0

Babolat Counter Veron Padel

Dunlop Galactica Light

Adidas Metalbone

Matchu Sports Bear

Babolat Defiance

Welk bladvorm is geschikt voor beginners?

Bij het zoeken naar het beste padel racket voor beginners moet je rekening houden met een aantal belangrijke factoren zoals de bladvorm, het gewicht en de dikte van het blad. Over het algemeen raden wij beginners altijd aan om voor een rond padel racket te kiezen. Deze heeft namelijk een groter raakoppervlak en daarbij ook een grotere sweet spot. Dit maakt het voor beginners een stuk eenvoudige om de bal te kunnen slaan. 

Een nadeel van een rond padel racket is dat je met minder power kunt slaan. Daarnaast is deze vorm minder wendbaar. Desondanks is dit het beste padel racket voor beginners. Je zult eerst de techniek onder de knie moeten krijgen en wat wedstrijden gespeeld moeten hebben voordat je met een traanvormig padel racket of diamantvormig padel racket kunt spelen. We adviseren je daarom niet gelijk te kiezen voor één van deze padel rackets.

Is een rond bladvorm alleen geschikt voor beginners?

Het is niet altijd zo dat ronde padel rackets alleen geschikt zijn voor beginners. Er zijn talloze ervaren spelers die een verdedigende speelstijl hebben en graag gebruik maken van een rond padel racket om dat ze hiermee meer controle hebben tijdens de wedstrijd. Je kunt dus altijd voor een padel racket met een ronde bladvorm. 

Als je al langer padel speelt en je op zoek bent naar een padel racket voor gemiddelde spelers dan komen we vaak uit op een druppelvormig padel racket. Speel je al jaren padel en houd je van een aanvallende speelstijl, dan raden we je aan om te kijken naar padel rackets voor gevorderden. Deze padel rackets hebben vaak een diamantvormig blad.