De beste padel tassen, racketbags & tourbags

Wij adviseren elke speler om een goede padel tas aan te schaffen. Je kunt namelijk alles voor een padel training of wedstrijd erin meenemen. De beste padel tas heeft genoeg ruimte, een mooi design en is gemaakt van een soort materiaal dat bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden.

In dit artikel gaan we kijken naar verschillende punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een goede padel tas. Daarnaast hebben we ook een overzicht van de beste padel tassen van 2022 gemaakt.

Padel tas vs. padel racket hoes

Het kan zijn dat je bij de aanschaf van een nieuw padel racket ook een padel racket hoes krijgt. In eerste instantie goed als je net begint met padel. Vaak neem je toch alleen ballen of een bidon mee, die nog net in je padel racket hoes passen.

Als je wat meer ervaring hebt dan zul je merken dat een padel racket hoes niet langer geschikt is om al je spullen in mee te nemen. Het is dan tijd om een goede padel tas aan te schaffen. Naast meer ruimte heeft een padel tas ook twee riemen waarmee je alles gemakkelijker kunt meenemen. Het gewicht wordt namelijk verdeeld over twee schouders. Het zit bovendien een stuk comfortabeler dan een padel racket hoes met een te strakke riem.


Wat zijn de voordelen van een padel tas?

Hieronder benoemen we een aantal voordelen van een padel tas ten opzichte van een padel racket hoes

Meer ruimte voor al je spullen

In eerste instantie koop je een padel tas om al je spullen in op te bergen en mee te kunnen nemen naar een padel training of wedstrijd. Als gevorderde speler heb je misschien meerdere rackets die je wilt meenemen. Kies daarom altijd voor een padel tas met minimaal twee vakken.

Als je een competitieve speler bent dan heb je wellicht ook meer ruimte nodig voor kleding, padelballen en (over)grips. Er zijn zelfs padel tassen die een apart vak hebben voor padel schoenen of een koelvak voor voeding en drinken. 

Professioneel design

Een goede padel tas ziet er een stuk professioneler uit dan een padel racket hoes. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende soorten padel tassen van verschillende merken. Vaak hebben de merken voor padel rackets ook een bijpassende padel tas gemaakt. 

Duurzaam materiaal

Je kunt padel spelen in verschillende weersomstandigheden. De beste padel tas is gemaakt van een duurzame stof, zoals polyester. Je wilt natuurlijk niet dat al je spullen nat worden en beschadigd raken door vocht. Een groot voordeel van een goede padel tas is dat jouw padel racket hier ook profijt van heeft. Hij wordt namelijk goed beschermd en gaat hierdoor langer mee.


Verschillende type padel tassen

Er zijn verschillende type padel tassen waaruit je kunt kiezen. Hieronder benoemen we deze types en beschrijven we de voordelen.

Padel Racketbags

Deze padel tassen hebben voldoende ruimte voor meerdere padel rackets, kleding en accessoires. De meeste padel racketbags zijn gemaakt van duurzame materialen en hebben twee hoofdcompartimenten. Hierin kun je twee padel rackets meenemen.

Daarnaast hebben deze padel racketbags een binnenvak waarin je andere spullen kunt stoppen, zoals eten, drinken en soms zelfs schoenen . Ten slotte draag je deze tassen met twee schouderbanden waardoor deze comfortabel op de rug zit.

Adidas Padel Racketbag Multigame

De Adidas Padel Bag Multigame is verkozen tot de beste padel tas van 2020 en nog altijd erg populair in 2022 voor spelers van elk niveau. Deze padel tas heeft namelijk twee hoofdcompartimenten waarin je twee padel rackets kunt meenemen.

Daarnaast zit er een groot middenvak in waar je padel schoenen, grips en kleding in kunt stoppen. De padel tas heeft een aantrekkelijk design en is zeer gebruiksvriendelijk.


Adidas Padel Racket Bag Control

Deze Adidas racket bag heeft één centraal middenvak en een vak aan de zijkant waar je een padel racket in kunt opbergen. Daarnaast kan je eenvoudig kleding, drinken en eten kwijt in het middenvak. Deze padel racket bag is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Adidas Racketbag Control

Padel Tourbags

Een padel tourbag is geschikt voor gevorderde spelers die ook competitie spelen. Deze tassen hebben twee hoofdcompartimenten waarin maar liefst vier padel rackets passen.

Daarnaast hebben deze padel tassen een geventileerd vak voor schoenen, kleding en andere accessoires. Deze tassen hebben bovendien een handvat aan de bovenkant en twee schouderbanden om alles comfortabel te vervoeren.

Wilson Super Tour Bag

Een prachtige padel tas uit de collectie van Wilson. Momenteel één van de meeste populaire padel tassen van 2022 omdat de tas genoeg ruimte heeft voor twee padel rackets. Daarnaast beschikt deze padel tas een isotherm vak waarin je eten en drinken koel kunt bewaren. Aan de voorkant zit een vakje waar je padel accessoires of andere kleine spullen in kunt bewaren.

Wilson Super Tour Bag

Padel Backpack

Een padel backpack is geschikt voor alle padelspelers en heeft ruimte voor één padel racket. Daarnaast heeft de padel rugtas een accessoiresvak waarin je overige padel spullen kunt opbergen en meenemen. Dit type padel rugtas heeft twee verstelbare schouderriemen waarmee je de tas comfortabel kunt dragen.

Adidas Rugtas Padel Club

In 2022 kiezen de meeste spelers van beginnend- en gemiddeld niveau voor de Adidas Rugtas Padel Club. Deze Adidas padel backpack komt ook nog eens vijf verschillende kleuren, namelijk blauw, oranje, geel, wit en roze.

Adidas padel rugtas

Veelgestelde vragen over padel tassen

Wat kost een padel tas?

De prijs van een padeltas ligt gemiddeld tussen de € 50 en € 250. Padel Tourbags variëren van € 150 tot € 250, terwijl padel rugtassen variëren van € 50 tot € 130. De verschillende soorten tassen variëren in prijs op basis van hun grootte, kwaliteit en fabrikant.

Hoe kies je de beste padel tas?

Bekijk van tevoren goed hoeveel ruimte je nodig hebt. Als je twee padel rackets wilt meenemen dan is het bijvoorbeeld verstandig om te kiezen voor een padel racket bag (2 padel rackets) of padel tour bag (4 padel rackets of zelfs meer) en niet voor een padel rugtas (1 padel racket).

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een padel tas?

De belangrijkste factor is ruimte. Je wilt natuurlijk alles in je padel tas kunnen meenemen. Daarnaast kan je letten op het design van de padel tas en of deze is gemaakt van een duurzaam materiaal waardoor het tegen verschillende weersomstandigheden bestendig is.

Zijn er padel tassen voor dames en kinderen?

De padel racket tassen van tegenwoordig zijn over het algemeen unisex en dus geschikt voor alle leeftijden en geslachten.

Welke merken maken padel tassen?

De meest bekende fabrikanten van padel tassen zijn HEAD, Wilson, Babolat, Adidas, Bullpadel, StarVie, Siux, Drop Shot, Nox en Dunlop.

Wat is het verschil tussen een dure en een goedkope padel tas?

Het grootste verschil tussen goedkope en dure padel racket tassen zit hem in het materiaal en de mate van bescherming. Goedkope padel tassen bestaan uit minder duurzame materialen. Bovendien bieden duurdere tassen doorgaans (meerdere) geïsoleerde thermische compartimenten om uw rackets te beschermen.