Beste ronde padel rackets

Wat zijn de voordelen van een rond padel racket?

Er wordt vaak gezegd dat een rond padel racket alleen geschikt is voor beginners. Dit is niet helemaal juist. Er zijn verschillende topspelers die tijdens de WPT de voorkeur geven aan een rond bladvorm. Ieder bladvorm heeft zijn voor- en nadelen. Ronde padel rackets zijn de beste padel rackets voor beginners omdat de balans laag in het racket ligt. Daarnaast heb je meer controle en is het gemakkelijker om de ballen terug te slaan omdat het raakoppervlak groter is en het blad een grotere sweet spot heeft. Een nadeel van ronde padel rackets is dat je er over het algemeen minder krachtig mee kunt slaan. De laatste jaren proberen fabrikanten dit probleem te tackelen door onder andere het gatenpatroon en het materiaal aan te passen. Ben je op zoek naar het beste ronde padel racket? Bekijk hieronder een mooie selectie met een rond bladvorm.

Overzicht van ronde padel rackets

Adidas Essnova Woman 2.0

Babolat Counter Veron Padel

StarVie Metheora Warrior

Adidas Metalbone

Nox Silhouette 6

Bullpadel Hack Control

Advies voor beginners

Hoewel het aantrekkelijk is om te kiezen voor een padel racket voor gevorderden waarmee, je harder kunt slaan, raden wij je toch aan om als beginner te kiezen voor een rond padel racket. Het grotere oppervlak, de lage balans en de grotere sweet spot zorgen ervoor dat je tijdens een wedstrijd de ballen met meer controle kunt terugslaan. Zo raak je niet direct gefrustreerd als je een bal fout slaat. Daarnaast kun je met een padel racket die rond is, eerst ervaring opdoen voordat je een padel racket voor gemiddelde spelers aanschaft. Hierboven vind je een aantal van de beste ronde padel rackets die momenteel verkrijgbaar zijn en je kunt bestellen.

Ronde padel rackets geschikt voor alle niveaus?

Het antwoord op deze vraag is: JA! Een bekend nadeel van padel rackets met een ronde bladvorm is dat je minder krachtig kunt slaan. De laatste jaren zijn fabrikanten druk bezig geweest om het balanspunt aan te passen door het gatenpatroon te veranderen. Hiermee komt het balanspunt bijvoorbeeld dichterbij een druppelvormig padel racket of diamantvormig padel racket te liggen. Daarnaast test men veel met verschillende materialen zodat je toch veel kracht kunt meegeven tijdens het slaan. Bekende spelers uit de WPT spelen met een rond padel rackets, zoals Toni Bueno Gómez en Alejandra Salazar Bengoecha.