Padel leren spelen? Bekijk deze padel instructievideo’s!

Wil jij padel leren spelen, maar wil je nog geen geld uitgeven aan lessen en materiaal? Bekijk dan de padel instructievideo’s in dit artikel. Het is verstandig om eerst eens te kijken of padel voor jou geschikt is voordat je materiaal zoals, padel rackets, schoenen of een tas gaat kopen.

Als je de keuze hebt gemaakt om te starten met padel dan adviseren we je om te gaan kijken welke padelclub- of vereniging bij jou in de buurt zit waarbij je padellessen kunt volgen van een professionele en officiële padeltrainer. De kosten van een reeks padellessen hangt af van de locatie, maar ook de grootte van de groep waarmee je gaat trainen. Bij een groep van vier personen ligt de prijs bijvoorbeeld lager dan bij een groep van twee personen. 

In dit artikel gaan wij echter in op een gratis manier van padel leren spelen. Je kunt op YouTube en Facebook namelijk genoeg kanalen of groepen vinden met padel instructievideo’s. Wij hebben alvast een klein onderzoek gedaan naar de beste instructievideo’s en padelgroepen op Facebook die je kunt volgen. Zo kun je op een gratis manier padel beginner tips te krijgen om je spel te verbeteren.

Padel wordt steeds populairder en dus zien we steeds meer Engelstalige content verschijnen op YouTube Tijdens deze video’s leer je meer over bepaalde slagen en gaan ze bijvoorbeeld in op beginnersfouten. Hieronder zullen we een aantal kanalen en groepen benoemen en er wat over vertellen.

The Padel School – Sandy Farquharson

Het kanaal: The Padel School

Dit YouTube kanaal, opgericht door Sandy Farquharson, produceert makkelijk te begrijpen video’s over padel tennis in het Engels om zo het spel van mensen te verbeteren. Tijdens deze video’s gaat Sandy in op de basics, maar ook leert hij je van alles over de meer geavanceerde slagen en tactieken in padel. Momenteel is The Padel School YouTube kanaal het meest populaire padel instructie kanaal met meer dan 4 miljoen weergaven in ongeveer vier jaar. Je kunt er dus vanuit gaan dat Sandy een autoriteit is op het gebied van padel. 

De padel instructievideo’s zijn relatief kort en gaan direct serieus van start middels een korte intro waarin hij bijvoorbeeld vertelt over de slag die hij gaat laten zien. Vervolgens krijg je een aantal keren te zien hoe Sandy de beste padelballen slaat op de padelbaan. Hierna legt hij precies uit stapsgewijs uit en gaat hij dieper in op de techniek, het voetenwerk en plaats op het veld. Ten slotte geeft hij nog wat handige padel tips mee.

Momenteel heeft het YouTube kanaal van The Padel School +/- 28.500 abonnees en is daarmee het grootste kanaal uit ons onderzoek. Dit kanaal is echt een uitstekende eerste stap om padel te leren spelen of als je een slag wilt verbeteren en de techniek wilt bestuderen. Zo gaat Sandy in één van zijn meest bekeken padel instructievideo’s dieper in op de basisposities op de padelbaan en geeft hij meer informate over padel service regels. Deze video kun je direct hieronder bekijken:

Otro Nivel – Sven Boele

Het kanaal: Otro Nivel

Facebookgroep: Padel tips

Padel is in ons kikkerlandje nog niet zo heel lang populair. Desondanks is het super leuk om te zien dat de Nederlandse padeltrainer Sven Boele een wereldwijde audience heeft weten te bereiken met zijn Engelstalige YouTube kanaal. Sterker nog, hij heeft maar liefst 9.000 abonnees op zijn kanaal en is daarmee één van de meest populaire kanalen op het gebied van padel. 

De padel instructievideo’s zijn serieus, maar worden op een grappige manier gefilmd. Dit maakt het kanaal iets luchtiger dan die van The Padel School. Er wordt bijvoorbeeld regelmatig een grapje gemaakt tijdens de tips door. Het kanaal heeft volgens ons erg veel potentie om bekender te worden in de Benelux en daardoor de sport te laten groeien. Wij zijn van mening dat Sven nog wel eens flink kan groeien de komende tijd. Wij zijn in ieder geval fan! Elke week worden er nieuwe padel instructievideo’s gedeeld. Wij laten je hieronder alvast een populaire video zien:

Naast het YouTube kanaal heeft Sven Boele een Facebook community opgericht, genaamd Padel Tips. Hier deelt hij onder andere tips over bepaalde slagen, maar is er ook ruimte voor humor. Er worden bijvoorbeeld vaak leuke filmpjes van padel blunders in de groep gedeeld. De community Padel Tips is momenteel met 5.900 leden ook één van de grootste padel communities op Facebook. 

Hello Padel Academy

Het kanaal: Hello Padel Academy

Een heel gaaf kanaal waarin je onder andere online training krijgt van één van de beste padelspelers, namelijk Sanyo Gutierrez. Het YouTube kanaal mag dan kleiner zijn dat die van Otro Nivel of The Padel School, het doet zeker niet onder wat betreft de kwaliteit van de instructievideo’s. Padel leren spelen via een online platform? Dat kan bij Hello Padel Academy via de website. Je kunt hier (tegen betaling) heel veel padel instructievideo’s vinden om je techniek, maar ook tactiek en strategie te verbeteren. 

De Hello Padel Academy is ook in Nederland en België niet onbekend. Er zijn namelijk een aantal locaties waar je padeltraining kunt volgen door officiële padeltrainers uit deze academy.

In Nederland kun je hier trainen:

  • La Playa in Rijswijk
  • Estate Padel Club in Den Haag
  • MLTV90 Padel in Poeldijk

In België kun je hier trainen:

  • Garrincha in Antwerpen

De leukste video van het kanaal is ook direct het meest populaire video, namelijk een trainingspartij tegen één van de beste spelers van nu Sanjo Gutierrez. Je kunt hem hieronder vinden:

Hopelijk kun je door middel van de bovenstaande kanalen je padel vaardigheden flink verbeteren. Padel leren spelen gaat echter wel beter en sneller via echte trainingen op de padelbaan. Uiteindelijk zullen we dit dan ook altijd adviseren.

Ben je van plan te gaan starten met padel, maar heb je nog geen padel racket gekocht? Bekijk dan eens ons blogartikel over het beste padel racket waarin we een groot aantal verschillende merken bespreken.