Beste padel racket voor dames

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een padel racket voor dames

Bij het aanschaffen van een padel racket voor dames moet je letten op een aantal belangrijke factoren. Een padel racket voor vrouwen weegt bijvoorbeeld minder dan een padel racket voor heren. Wel zijn de afmetingen en de bladvormen van de rackets hetzelfde. Bedenk van tevoren goed welk gewicht en bladvorm past bij jouw speelstijl. Ook het materiaal en design van het dames padel racket zijn factoren waarop je moet letten. Hieronder vind je een aantal verschillende padel rackets voor vrouwen die wij voor je hebben uitgezocht.

Overzicht van padel rackets voor dames

Adidas Essnova Woman 2.0

Bullpadel Gold Women 3.0

Bullpadel Vertex 3 dames

Eme Aluminium WOW

Nox Silhouette 6

Adidas Adipower 1.9

Het gewicht van een padel racket voor vrouwen

Padel wordt steeds populairder en ook onder de vrouwen stijgt het enthousiasme voor de sport. Dit heeft ervoor gezorgd dat een aantal grote merken special voor het dames segment padel rackets heeft gemaakt. Een aantal van deze merken zijn bijvoorbeeld Adidas, BullPadel, NOX, EME en Babolat, HEAD, Wilson, StarVie, Dunlop en Drop Shot. Dames padel rackets wegen minder dan heren padel rackets. Hierdoor kunnen vrouwen onder andere met meer kracht smashen. De wendbaarheid is door het lichte gewicht een stuk hoger dan een zwaarder racket. Het is belangrijk om als eerst het ideale gewicht voor jezelf te bepalen. Het ideale gewicht van een dames racket ligt tussen de 340 – 370 gram. Beginners kiezen in eerste instantie voor een lichter gewicht. Zo kunnen er blessures worden voorkomen. Ervaren dames kiezen over het algemeen voor een zwaarder padel racket, omdat ze hiermee harder kunnen slaan. 

Het bladvorm van een dames padel racket

Naast het gewicht is ook de vorm van het blad belangrijk voor de  keuze van een padel racket voor vrouwen.  Als beginnende speler adviseren wij altijd om een rond dames padel racket te kiezen. Deze bladvorm heeft het grootste raakoppevlak waardoor het gemakkelijker is om de bal te slaan. Een gevorderde speler kiest over het algemeen voor een traan- of druppelvormig padel racket. Voor het gevorderde niveau adviseren wij een diamant dames padel racket. Bij Padelvision proberen we het juiste advies te geven voor heren, dames en kinderen. Op deze manier maken we het voor jou mogelijk om het juiste dames padel racket te vinden waarmee je wedstrijden gaat winnen. 

Het materiaal van een dames padel racket

Je hebt als het goed is zojuist gekozen voor het juiste gewicht en bladvorm voor jouw dames padel racket. Dan is het nu tijd om te kiezen voor het materiaal en het uiterlijk van jouw racket. Hierbij is het belangrijk om de keuze te maken tussen een hard of zacht racket. Padel rackets bestaan uit verschillende soorten materialen, zoals carbon, glasvezel of aluminium. Daarnaast bestaat de kern van een dames racket bijvoorbeeld uit een stevig soort rubber, waardoor je harder kunt slaan. Een rond padel racket is over het algemeen zachter, waarbij je meer controle hebt. Dit raden wij aan voor een beginnende speler. Met een harder racket heb je minder controle en kun je harder mee slaan.

Het uiterlijk van een dames padel racket

Zeker niet onbelangrijk is het design van een dames padel racket. De merken die deze rackets maken zijn vaak fel van kleur. De opvallende kleuren maken het padel racket een plezier om naar te kijken op de padelbaan. Bij de damescategorie zien we vaak gele, groene, roze en oranje dames padel rackets. Weet je al hoe het ideale racket er voor jou uitziet? Neem een kijkje op onze website en laat weten of we je ergens bij kunnen helpen.