Beste padel racket voor junioren

Waar let ik op bij het kopen van een padel racket voor junioren en kinderen

Bij het kopen van een nieuw padel racket verdelen we de jeugd in twee verschillende groepen, namelijk kinderen en junioren. Veel bekende topmerken hebben padel rackets voor dit segment uitgebracht. Niet langer is padel alleen populair bij volwassenen. Tegenwoordig zien we dat veel jongeren de weg naar deze relatief nieuwe sport in Nederland hebben gevonden. Het is goed om te weten dat padel rackets voor junioren en kinderen van elkaar verschillen in gewicht, bladgrootte, frame dikte en balans. Hieronder hebben we een aantal rackets voor je uitgelicht en kun je meer informatie vinden. 

Overzicht van padel rackets voor junioren en kinderen

Adidas AdiPower Junior 2.0 Rood

Adidas AdiPower Junior 2.0 Blauw

Nox AT10 Genius Ultra Light Junior

Het gewicht van een padel racket voor kinderen en junioren

Het gewicht van een padel racket voor junioren en kinderen ligt een stuk lager dan bijvoorbeeld voor heren padel rackets en zelfs voor dames padel rackets. Dit zorgt ervoor dat junioren en kinderen gemakkelijk het padel racket kunnen gebruiken om een bal mee te slaan. Veel topmerken maken tegenwoordig padel rackets voor junioren van kinderen, omdat ook zij zien dat er steeds meer jongeren deelnemen aan de sport. Een padel racket voor junioren ligt tussen de 300 en 340 gram. Uiteraard bepaald een junior of kind zelf (met wat hulp van de ouders) welk gewicht ideaal is om te spelen. Ook wanneer ze in een leeftijdscategorie komen waarbij ze harder kunnen slaan.

De verschillende bladgroottes van kinderen en junioren

Een padel racket voor junioren en kinderen is iets groter qua bladgrootte dan een racket voor volwassenen. Hiermee is dus het raakoppervlak groter waardoor het gemakkelijker is om de bal te slaan. Voor een beginnend junior of kind adviseren wij altijd om een rond junior padel racket te kopen. Je zult overigens ook zien dat de meeste merken voor dit segment juist ronde padel rackets adviseert, omdat het gaat om beginners. Junior padel rackets worden het meeste gebruikt in de categorie 8 tot 12 jaar en zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes. Laat een junior of kind zelf beslissen wanneer een zwaarder racket gewenst is. Over het algemeen adviseren wij een zwaarder racket te gebruiken naarmate kinderen ouder worden.

De verschillen tussen padel rackets van junioren en kinderen

Het verschil tussen padel rackets voor volwassen en junioren is redelijk klein. Echter, met name het zichtbare verschil tussen padel rackets voor junioren en kinderen is een stuk groter. Zo is een padel racket voor kinderen wel iets lichter dan een racket voor junioren, namelijk 300 gram. Daarnaast heeft een padel racket voor kinderen een kleiner blad en een langer handvat, waardoor een kind het racket gemakkelijker met twee handen kan vasthouden. Volwassenen hebben genoeg kracht en kunnen daardoor het racket vasthouden met één hand. Een kind heeft beiden handen nodig om een bal met enige kracht te kunnen slaan. Een padel racket voor junioren en kinderen kun je tegenwoordig gemakkelijk online bestellen. Het racket wordt dan direct bij je thuisbezorgd.