Padel Racket kopen

Waar je op moet letten als je een padel racket gaat kopen

Ben je van plan om een padel racket te kopen? Dan moet je eerst een paar vragen voor jezelf beantwoorden. Er is namelijk een breed aanbod aan rackets waaruit je kunt gaan kiezen. Denk bijvoorbeeld na over het materiaal, de afmeting, het gewicht en bladvorm van het padel racket. Daarnaast moet je ook de keuze maken tussen verschillende merken die padel rackets verkopen. Denk aan Adidas, Babolat, Asics, Bullpadel, Black Crown, HEAD en nog veel meer. Hieronder vind je val elk merk de beste padel rackets op een rij.

Padel rackets van Adidas

Adidas V700

Adidas Essnova 2.0

Adidas AdiPower Soft

Padel rackets van HEAD

HEAD Graphene Touch Zephyr Pro

HEAD Graphene 360+ Delta Elite

Head Graphene Touch Alpha Pro

Padel rackets van Babolat

Babolat Defiance 2020

Babolat Revenge 2020

Babolat Defiance Carbon 2020

Padel rackets van Black Crown

Black Crown Piton 7.0 Soft

Black Crown Piton 8.0

Black Crown Piton Limited

Padel rackets van Bullpadel

Bullpadel Vertex Avantline

Bullpadel Vertex 02

Bullpadel Vertex 02 Control

Padel rackets van Drop Shot

Drop Shot Explorer

Drop Shot Heritage

Drop Shot Premium

Padel rackets van Dunlop

D PDL Boost Light G1 HL

D PDL Rapid Control HL

Dunlop Fusion Sport Plus

Padel rackets van EME

EME Extreme Power Ltd

EME Aluminium Wow Woman

EME Extreme Control Ltd

Padel rackets van Matchu Sports

Matchu Sports Bear

Matchu Sports Gorilla

Matchu Sports Panther

Padel rackets van NOX

NOX ML10 Luxury Titanium

NOX Tempo WPT

NOX Nexo WPT

Padel rackets van Pure32

Pure32 C300

Pure32 C500

Pure32 D50

Padel rackets van StarVie

StarVie Raptor Pro

StarVie Triton Soft

StarVie Metheora Warrior

Padel rackets van Tecnifibre

Tecnifibre Wall Master 350

Tecnifibre Wall Master 375

Tecnifibre Wall Master 375 - 2021

Materiaal padel racket

Een padel racket is vergelijkbaar met een beachtennis racket, maar verschillen op een aantal vlakken.  De meeste padel rackets bestaan uit carbon, graphite, fiberglass, titanium en zelfs kevlar. Het belangrijkste materiaal is carbon. Dit is namelijk een licht materiaal waardoor de rackets minder zwaar worden en gemakkelijk te hanteren zijn. Een juiste combinatie van materialen zorgt ervoor dat de trillingen beperkt blijven. Daarnaast is de stijfheid van een racket een factor om op te letten. Een zacht racket is comfortabel en kun je harder mee slaan. Een stijf racket geeft daarentegen meer controle. 

Afmetingen padel racket

Momenteel worden er alleen nog padel rackets gemaakt met een afmeting / dikte van 38 milimeter. Dit is de maximale dikte van een racket en zorgt ervoor dat deze stabiel blijft tijdens het spelen. Daarnaast moet je ook kijken naar de lengte en de breedte van een racket. Met een breder racket heb je meer kans om de bal beter te raken. Een langer racket staat gelijk aan meer kracht, maar is minder wendbaar. Een racket is maximaal 26 centimeter breed en is qua lengte maximaal 455 milimeter lang. Kies een afmeting die bij jouw speelstijl past en koop deze online of bij een sportwinkel.

Gewicht padel racket

Ook het gewicht van een padel racket speelt mee bij de keuze. Vanzelfsprekend is een licht racket gemakkelijker te hanteren dan een zwaarder racket. Je kunt het racket namelijk sneller achter de bal krijgen. Met een zwaarder racket sla je juist harder. Kies een juiste gewicht van het padel racket dat past bij jouw speelstijl. De meeste rackets wegen tussen de 340 en 390 gram. 

Bladvorm padel racket

De meeste padel racket bladvormen zijn rond, hebben een diamant- of traan/druppelvorm. Bij een druppelvormig racket zit het zwaartepunt aan de bovenkant. Hierdoor ben je sneller en kun je de bal harder raken. Dit bladvorm past bij een aanvallende speler. Bij een rond racket heeft de speler meer balans tijdens het slaan. Dit racket is geschikt voor technische spelers die een wendbaar racket willen gebruiken.