De 13 meest populaire padel rackets kleuren waaruit je kunt kiezen

Misschien herinner je de vraag “Wat is jouw lievelingskleur?” van vroeger nog wel. Sindsdien heb je misschien altijd wel een kleur gehad die jij erg mooi vindt. Goed nieuws, want waarschijnlijk is jouw toekomstige padel racket ook in deze kleur te verkrijgen! In dit blogartikel kijken we naar de 13 meest populaire padel rackets kleuren die je kunt kiezen om mee te gaan spelen.

Zwarte padel rackets

Er zijn een beperkt aantal volledig zwarte padel rackets te vinden op de markt. Vaak zitten er namelijk nog een aantal kleuren verwerkt in het design van het padel racket om deze uniek te maken. Zwart zien we vaak terugkomen als basiskleur voor elk padel racket. Vervolgens zijn daarop een logo, merknaam of andere designelementen in een andere kleur geprint. 

Black Crown Racket Spider Black
Een zwart padel racket

In het assortiment van Bol.com zijn meer dan 80 zwarte padel rackets te vinden. Toch zien we bij de meeste padel rackets dat ze gecombineerd zijn met andere kleuren.

Blauwe padel rackets

Veel mensen geven de voorkeur aan een blauw padel racket. Daarom zien we deze kleur vaak terug bij verschillende padel racket merken. Sommige padel rackets zijn volledig in het blauw te verkrijgen, maar ook zien we vaak dat bepaalde design elementen in het racket blauw zijn gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het de merknaam, logo of andere delen in het racket. Blauw wordt ook gezien als mannelijke kleur. Daarom zien we regelmatig dat deze kleur verwerkt worden in padel rackets voor heren.

Adidas V700
Een blauw padel racket

Gele padel rackets

Er zijn een aantal hele unieke gele padel rackets verkrijgbaar van merken zoals Adidas, Siux, Black Crown, Nox, HEAD en StarVie waaruit je kunt kiezen. Geel is een mooie opvallende kleur die we steeds vaker op de padelbaan terugvinden. Zoals we eigenlijk altijd zien is de basiskleur van deze padel rackets zwart met daarop een geel logo, merknaam of element geprint. Toch is er één geel padel racket van EME die er tussenuit springt en bijna volledig geel is, namelijk de EME Titanium Extreme Control.

Siux Inspire 3.0 Padel racket
Een geel padel racket

Rode padel rackets

Veel padelspelers geven de voorkeur aan padel rackets met een rode kleur. Ook hier spelen de grote merken zoals Adidas, Babolat, Dunlop, Siux en Bullpadel weer goed op in. Rode padel rackets hebben vaak een zwarte basiskleur. Vervolgens zien we wederom dat de merknaam, het logo of andere elementen op het padel racket rood zijn gemaakt. Ieder merk probeert haar collecties zo uniek mogelijk te maken. Daarom zien we tegenwoordig de meest opvallende padel racket designs op de markt verschijnen.

Dunlop Aero-star Team Padel Racket
Een rood padel racket

Grijze padel rackets

Er zijn niet veel merken die volledig grijze padel rackets hebben uitgebracht. Vaak zien we wel dat sommige elementen die op het padel racket zijn geprint een grijze kleur hebben. Er zijn twee padel rackets die bijna volledig grijs zijn gemaakt, de VOLT 500 Grey en de Bullpadel Brave 3.0. Toch zien we ook bij deze twee grijze padel rackets dat er andere kleuren in zijn verwerkt om het design uniek te maken.

Volt 500 2021 Grijs Padel Racket
Een grijs padel racket

Witte padel rackets

Ook witte padel rackets worden steeds populairder onder de padelspelers. Vaak zien we dat wit als basiskleur wordt gebruikt (net als de kleur zwart) om er vervolgens een merknaam, logo of andere elementen op te printen in een andere kleur. Daarom zie je eigenlijk nooit echt volledig witte padel rackets, maar zijn ze vaak wel erg opvallend vanwege de felheid van deze kleur. Als je op zoek bent naar een mooie zwart witte padel racket, dan raden we je aan om eens te kijken naar de HEAD Graphene 360 padel rackets collectie.

Head Graphene360 + Alpha Motion
Een wit padel racket

Groene padel rackets

Volledige groene padel rackets vind je momenteel niet echt terug op de markt. Wel zien we bij een aantal padel rackets dat deze kleur in het design is verwerkt. Een mooi padel racket waarin een gifgroene kleur is verwerkt is bijvoorbeeld de Adidas Match LTD Green. Daarnaast zien we ook een aantal groenblauwe padel racket, zoals de HEAD Gamma Pro en de HEAD Flash. Je kunt al deze groene padel rackets bekijken in het assortiment van Bol.com.

Adidas Match LTD Green Padel Racket 2021
Een groen padel racket

Oranje padel rackets

Met een oranje padel racket maak je in ieder geval een flitsende indruk op de padelbaan. Een kleur die we eigenlijk nog niet heel erg vaak terug, maar wel erg mooi is. Een aantal merken hebben de oranje kleur verwerkt in het design, zoals Adidas, Nox, GoPadel, Dutch Padel, Bullpadel, RS Padel en Dunlop. Oranje padel rackets zijn zeker aan te raden als je wilt opvallen op de padelbaan. Uiteraard moet je ook letten op een aantal andere factoren bij het kiezen van een nieuw padel racket, zoals gewicht, bladvorm, balans, dikte en materiaal.

Nox Drone Padel Racket 2021
Een oranje padel racket

Roze padel rackets

Deze kleur is vaak verwerkt in padel rackets voor dames. Dat heeft er natuurlijk alles mee te maken dat de roze kleur erg populair bij de vrouwen. De kleur is opvallend en springt eruit tussen de andere padel rackets die je ziet op de padelbaan. Als je op zoek bent naar een roze padel racket dan raden we je aan om eens te kijken bij merken zoals Adidas, HEAD, Bullpadel, StarVie en Drop Shot. Deze merken hebben allemaal een collectie voor vrouwen uitgebracht waarin de roze kleur in de padel rackets is verwerkt.

Bullpadel Avant K3 2021 Women Padel Racket
Een roze padel racket

Gouden padel rackets

Goud is natuurlijk een prachtige kleur en zien we ook steeds vaker verwerkt worden in padel rackets. Deze kleur zien we terug op padel rackets van Nox, Adidas, Dunlop, StarVie en RS Padel. Gouden padel rackets zien we nog niet vaak op de padelbaan, maar ze zijn er echt! Uiteraard betekent het niet dat deze padel rackets van echt goud zijn gemaakt 😉

Adidas X-Treme LTD Padel racket Wit-Goud 2021
Een gouden padel racket

Paarse padel rackets

Voor padelspelers die paars als lievelingskleur hebben is de keuze momenteel beperkt. Er zijn een aantal merken zoals, Adidas, Nox, StarVie en Bullpadel die paarse padel rackets in haar assortiment hebben opgenomen. Momenteel zijn er vijf paarse padel rackets die je kunt vinden bij Bol.com.

StarVie Galaxy Dronos (Teardrop) - 2021 padel racket
Een paarse padel racket

Zilveren padel rackets

Net zoals gouden padel rackets hebben ook zilveren padel rackets net iets meer uitstraling vanwege de kleur. Dunlop, Siux en Bullpadel hebben als één van de weinige topmerken een aantal zilveren padel rackets voor volwassenen in hun assortiment opgenomen. Adidas heeft met de Adidas AdiPower Junior 2.0 als enige een zilveren padel racket voor junioren uitgebracht.

Siux Silver Force Padel Racket
Een zilveren padel racket

Bruine padel rackets

Van deze lijst met populaire padel racket kleuren is bruin helaas de minst gekozen kleur. Momenteel hebben alleen Adidas en Siux een bruin padel racket uitgebracht. De Adidas Greenpadel wordt gezien als eerste milieuvriendelijke padel racket wat op de markt is gekomen en kan daarom op termijn misschien de interesse wekken bij nieuwe en bestaande padelspelers die wat goeds willen doen voor de natuur.

Siux Empire Padel Racket
Een bruin padel racket

Padel rackets zijn dus verkrijgbaar in enorm veel verschillende kleuren. Desalniettemin zijn er meerdere factoren waarop je moet letten tijdens het aanschaffen van een nieuwe padel racket. Een flitsende kleur is misschien leuk voor het gezicht, maar uiteindelijk moet je wel kunnen presteren op de padelbaan. Laat je daarom niet verleiden om een padel racket uit te kiezen met het gaafste design en let ook op de andere factoren. Om de kleuren van je racket langer goed te houden raden we je ook altijd aan om een padeltas aan te schaffen.