Padelvereniging beginnen: 11 tips om te starten met een club

In het artikel Padelbaan aanleggen: Alles over het bouwen van een padelbaan + kosten hebben we de basisprincipes van het bouwen van een padelbaan al uitvoerig besproken. Toch zijn er ook een aantal andere factoren waarover je moet nadenken als je een padelclub of vereniging gaat starten. Je wilt natuurlijk niet dat een investering verloren gaat vanwege een slecht plan. In dit artikel geven we je 11 tips om met succes een padelvereniging te beginnen.

Creëer waarde voor clubleden

De meeste padelbanen zijn tegenwoordig volgeboekt omdat de vraag groter is dan het aanbod. Op termijn zal het echter cruciaal worden om extra waarde te creëren om nieuwe leden aan te trekken.

Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw padelvereniging opvalt en een geweldige speelervaring biedt? Het gaat niet alleen om het plaatsen van hoge kwaliteitsbanen op de club, maar ook om ondersteunende diensten die buiten de padelwedstrijd vallen. Je kunt de volgende vragen stellen:

  • Wat kun je doen om nieuwe leden naar jouw padelvereniging te krijgen?
  • Wat kun je doen leden eerder te laten komen of langer te laten blijven?
  • Hoe zorg je ervoor dat leden vaker komen spelen?
  • Hoe zorg je ervoor dat leden langer lid blijven van jouw padelclub?

Bij een padelvereniging kun je diverse aanvullende diensten en faciliteiten aanbieden. Deze omvatten mooie kleedkamers met douches, een café of bar, enkelspel banen, fysiotherapie diensten, oefenwedstrijden, open dagen en een padelwinkel waar je padel rackets kunt kopen.

Al deze extra diensten moeten gewaardeerd en gewenst worden door de doelgroep om zo toegevoegde waarde te creëren. Bedenk daarom goed wat voor soort padelclub je wilt en wat voor soort publiek je wilt trekken. Kies relevante diensten die passen bij de doelgroep.

Padelvereniging beginnen

Hoogte van het plafond

Dit onderwerp hebben we al eens besproken en toch zullen we het opnieuw ter sprake brengen omdat het een belangrijke factor is. Als je een indoor padelvereniging gaat beginnen, bedenk dan dat de minimale hoogte van het plafond 7 meter moet zijn. Wil je in de toekomst je indoor padelclub mee laten doen aan professionele padelcompetities- en toernooien? Streef dan naar een pafondhoogte van 9 tot 12 meter.

De hoge lob is een belangrijk padel slag in het spel, dus een club met een laag plafond komt ook lager op de lijst te staan voor professionele en meer ervaren padelspelers. Een perfecte lob die het dak raakt is namelijk niet fijn en kan een frustrerende speler opleveren die de club de schuld ervan geeft. Zorg dus dat je kiest voor een indoor padellocatie met de juiste plafondhoogte.


Padelclub lidmaatschap of per uur prijzen

Padelclubs kunnen sterk variëren in prijs, afhankelijk van hun locatie. In sommige gebieden is het tarief 10 euro per uur, terwijl het in andere gebieden 25 euro kan kosten. Populaire tijden, zoals in de avond en het weekend, zijn meestal duurder. Overdag liggen de prijzen over het algemeen lager omdat het rustiger is.

Om loyaliteit te creëren, kunt u lidmaatschappen aanbieden die een verlaagd uurtarief hebben, en als bepaalde daluren moeilijk in te vullen zijn, kunt u strippenkaarten aanbieden met lagere prijzen gedurende die tijden.

Je kunt natuurlijk ook jaarabonnementen aanbieden. Prijzen variëren momenteel tussen de 150 en 200 euro per jaar. Op deze manier kan je leden voor langere tijd vasthouden aan de club. Denk wel goed na over hoe je clubleden kunt laten verlengen. Je wilt natuurlijk niet dat je leden bij een andere padelvereniging gaan inschrijven.

Voor een padelvereniging met buitenbanen moet je rekening houden met lagere inkomsten tijdens de wintermaanden en regenachtige zomerdagen.


Enkelspel banen

Padel wordt eigenlijk alleen in dubbelspel gespeeld, maar een enkelspel baan kan een goede aanvulling zijn voor je padelvereniging.

Naast het feit dat ze minder ruimte in beslag innemen, maken enkelspel banen het eenvoudiger voor twee personen om samen te spelen in plaats van met vier spelers. Ze zijn een uitstekend alternatief voor beginners die de basis willen leren, omdat het gemakkelijker is om de padelbal in het spel te houden.

Lees in dit artikel een aantal tips om padel met twee personen te spelen!


Padelvereniging akoestiek

U hoeft zich geen zorgen te maken over de akoestische effecten als je een outdoor padelvereniging begint. Bij indoor padelverenigingen kan het er echter wel soms luidt aan toe gaan.

Als een sport met harde racketslagen en veel communicatie, veroorzaakt padel harde geluiden. In een binnenomgeving met relatief smalle paden en glazen wanden wordt dit harde geluid versterkt. De ervaring zal zowel op binnen- als buitenbanen veel aangenamer zijn als het geluidsniveau wordt gedempt.

Om de akoestiek van een padelclub te verbeteren, kun je akoestische stof op de wanden gebruiken. De stof moet op enige afstand van de muur worden geplaatst om het geluid zo goed mogelijk te absorberen. Naast geluidsreductie, reflecteren matte stoffen geen licht, waardoor spelers niet worden verblind. Als de muren in de club toe zijn aan onderhoud, bedenk dan of je deze met akoestische stoffen wilt verbeteren.

Het geluidsabsorberende stof wordt vaak gecombineerd met akoestische tegels op het plafond. Sommigen kiezen ervoor om 100% van het dak met deze tegels te bedekken, maar voor een goede geluidsdemping is 30 tot 50% al genoeg. Bovendien kun je ook vloermatten gebruiken om de akoustiek van een indoor padelvereniging te verbeteren.

Padelbaan akoestiek

Muur- en plafondkleur van indoor padelclub

Het kiezen van de kleur van de muren en het plafond in een indoor padelvereniging komt neer op voorkeur. Sommigen geven de voorkeur aan witte muren, terwijl de trend in nieuwe indoor padelclubs grijs is. Grijs zorgt voor een goed contrast met de bal en is daardoor beter te zien. Het is niet aan te raden om een zwart te kiezen, omdat de afstand tot de bal met deze kleur moeilijk in te schatten is.

Het belangrijkste is om een uniforme kleur op het plafond te hebben om het er niet rommelig uit te laten zien. Als het dak volledig wordt bedekt met akoestische tegels, kan je een grijze of witte kleur gebruiken.


Tribune voor kijkers

Tribunes voor kijkers zijn niet het eerste waar je aan denkt bij het starten van een padelclub, maar als je van plan bent om wedstrijden en toernooien van hoger niveau te organiseren, is het zeker een toegevoegde waarde. Over het algemeen helpt een tribune met voldoende ruimte eromheen om een ​belangrijk gevoel te creëren, namelijk het gevoel dat je op een center court speelt. Hierdoor zullen professionele padelspelers eerder voor jouw club kiezen.


Balstopnetten voor padelbaan

Een ballstopnet is een eenvoudige manier om de kans te verkleinen dat ballen tijdens het spelen het veld vanaf andere banen betreden. Deze netten vangen ballen op en zijn perfect als je meerdere padelbanen dicht bij elkaar hebt liggen.

Buiten zijn balstopnetten net zo belangrijk omdat de kans kleiner is dat je ballen kwijtraakt. Balstopnetten verhogen de spelervaring van iedere padelspeler en zijn dus zeker het overwegen waard.


Verlichting

De juiste verlichting op een padelclub is essentieel voor een goede spelervaring. Spelers moeten niet verblind te worden door het licht en het licht moet gelijkmatig over het veld worden verdeeld. Met de juiste verlichting kun je ook spelen op outdoor padelbanen, ongeacht het tijdstip van de dag.

Bij het kiezen van padel verlichting spelen budget- en kwaliteitseisen een cruciale rol. Als je van plan bent om padelwedstrijden via een livestream of tv uit te zenden, moet de verlichting aan hogere eisen voldoen.

De spelervaring en het succes van uw padelvereniging worden beïnvloed door de keuze die maakt omtrent verlichting. Neem daarom de tijd om verschillende opties te bekijken.


Materiaal en model padelbaan

Er zijn veel leveranciers die padelbanen aanbieden en aanleggen. Wat hen onderscheidt van elkaar, is met welk merk ze werken en welke materialen en constructies ze gebruiken. Zoek dus altijd een leverancier met goede referenties en bekijk het aanbod.

Omdat padel momenteel erg hard groeit, hebben veel leveranciers moeite om materialen geleverd te krijgen. Controleer daarom de levertijden voordat u een leverancier kiest.

Bovendien moet u bij het selecteren van een leverancier ook het type padelbaan kiezen dat u wilt laten aanleggen. Je vindt de verschillende soorten padelbanen hier.


Economie en winstgevendheid

Het is belangrijk om de inkomsten van uw padelvereniging te maximaliseren door een goede bezettingsgraad van de padelbanen en door de gemiddelde verkoop per klant te verhogen.

Bezettingsgraad van de padelbanen

Het succes van je nieuwe padelclub hangt grotendeels af van je locatie. Als er veel mensen in de omgeving geïnteresseerd zijn in padel, zullen de meeste mensen je waarschijnlijk vanzelf vinden.

Avonden en weekenden zijn meestal erg populair, dus het is belangrijk om overdag zoveel mogelijk bezetting te hebben. Dit doe je door interessante evenementen te plannen of doordeweeks overdag gereduceerde prijzen aan te bieden. Padeltraining voor kinderen zou ook een optie kunnen zijn.

Gemiddelde omzet per klant

Als je eenmaal klanten naar je padelclub hebt getrokken, moet je de gemiddelde verkoop per klant verhogen. Je kunt dit doen door proactieve verkoopstrategieën in de club te implementeren als het gaat om de padelwinkel, de kantine of het café en andere ondersteunende diensten.

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden, waaronder de omgeving en de inzet van het personeel. Als de gemiddelde verkoop per klant met een paar euro zou stijgen, wat zou dat dan betekenen voor de jaaromzet?

Gebruik ruimte optimaal

Een beginnende padelvereniging heeft vaak overgebleven ruimtes die niet voor padelbanen worden gebruikt. Bedenk voordat je een extra bank plaatst of er een andere aanvulling is. Iets dat bijvoorbeeld inkomsten genereert. De overgebleven ruimte kun je voor van alles gebruiken, van automaten tot activiteiten voor leden.