World Padel Tour (WPT)

De World Padel Tour (WPT) is de bekendste en grootste padel circuits in de hele wereld. Je kunt dit circuit vergelijken met de Women’s Tennis Association (WTA) of de Association of Tennis Professionals (ATP) bij tennis. Naast het organiseren van verschillende toernooien houdt de WPT zich ook bezig met het maken van de officiële ranglijsten omtrent spelers.

World Padel Tour doelstellingen

De World Padel Tour is een federatie die ervoor zorgt dat padel op een veilige en eerlijke manier kan worden gespeeld, bijvoorbeeld door het bijhouden van objectieve ranglijsten. Ook organiseert en verzorgd de WPT elk jaar opleidingen en houdt zij zich bezig met de promotie van de sport in de hele wereld.

De World Padel Tour weet als grootste circuit in de wereld van padel steeds meer grotere sponsoren aan zich te binden. Momenteel is het Spaanse biermerk Estrella Damm de grootste sponsor van de World Padel Tour, maar bevinden ook bekende namen als HEAD, Joma en Lacoste zich in het rijtje van sponsoren. Het prijzengeld van toernooien en competities zijn afhankelijk van deze sponsoren. Nu padel steeds bekender en populairder wordt zullen er steeds meer sponsoren zich melden bij de WPT waardoor ook het prijzengeld in de komende jaren zal gaan toenemen.

Momenteel kan er bij verschillende padel toernooien al meer dan 100.000 euro prijzengeld worden gewonnen. Vaak zien we dat de toernooien naar sponsoren wordt genoemd om zo nog meer prijzengeld vrij te maken. Hierdoor zien we steeds meer dat spelers de overstap kunnen maken naar het professionele circuit.

World Padel Tour toernooien

De World Padel Tour is momenteel vooral actief in Spanje, omdat de sport hier ongekend populair is. De speel omstandigheden voor padel zijn hier vrijwel altijd goed en je ziet eigenlijk altijd wel dat spaanse professionals (zowel vrouwen als mannen) de bovenaan de ranglijsten staan.

Tegenwoordig zien we ook steeds meer padel toernooien buiten Spanje georganiseerd worden, bijvoorbeeld in steden als Londen, Parijs en Brussel. Tijdens deze WPT toernooien zijn vaak duizenden toeschouwers aanwezig. Sporten die al veel langer bestaan, zoals handbal en zaalvoetbal zijn reeds ingehaald door padel! Het padel circuit van de WPT duurt tot en met december en eindigt met een Masters-toernooi voor de beste koppels.

Tijdens de World Padel toernooien wordt er altijd gespeeld met officiële padelballen. Deze moeten voldoen aan de eisen die door de World Padel Tour (WPT) zijn gesteld.

Website van World Padel Tour

Als je op zoek bent naar de actuele ranking en het aantal punten die professionele padelspelers hebben verdiend tijdens toernooien dan kun je dit vinden op de website van World Padel Tour. Daarnaast kun je in de kalender zien waar en wanneer en padel toernooien worden gehouden en deze ook live volgen en videoverslagen bekijken.

Ten slotte kun je ook tickets kopen voor padel toernooien. De prijzen voor deze tickets zijn afhankelijk van de zitplaats, maar ook de grootte van een toernooi. Vanzelfsprekend kost een ticket bij een Masters-toernooi hoger dan bij een regulier toernooi.

Meer informatie vind je op de website van World Padel Toernooi.